Jin Shin Yoga

Jin Shin Yoga is een unieke nieuwe yoga vorm. Het is een zachte yoga vorm met o.a. veel langzame bewegingen waarin je in aanraking komt met je eigen energie. Het is een zachte vriendelijke weg naar binnen. Door de diepere gerichte ontspanning opent je lichaam zich en gaat je energie stromen. Maar je komt ook meer in contact met wat je dieper kunt voelen. Én kan het stil in je worden. Jin Shin Yoga is door mij ontwikkeld vanuit 30 jaar ervaring in lesgeven.

In tegenstelling tot de actievere yoga vormen gebruiken we in de Jin Shin Yoga geen krachtige snelle bewegingen. We zijn er niet actief op uit om leniger of sterker te worden, zoals in de power-yoga. De Jin Shin Yoga is ook anders dan yin yoga die door lang aangehouden yoga houdingen ontspanning en energie doorstroming wil bereiken in de bindweefsel lagen van het lichaam. Energie beweging in beweging brengen is ook het doel van Jin Shin Yoga. We blijven licht actief en aandachtig in wat we voelen. En we gebruiken wel beweging om ons te openen voor de diepere ontspanning.

Hét uitgangspunt van Jin Shin Yoga is energie. Energie ervaren en in beweging brengen. Daarvoor combineren we verschillende methodes. Het ontdekken en in beweging van brengen van je energie doen we door verschillende soorten oefeningen. Deze fysieke oefeningen komen uit de Tibetaanse, de Chinese en Indiase tradities. Het voelend ervaren van je energie leer je, door er invoelend met je handen naar te luisteren. Deze Jin Shin techniek is door iedereen en gemakkelijk te leren. Maar het zal je leren om meer in het moment zelf en bij het gevoel zelf te blijven. Dat neem je mee naar je dagelijkse leven en daar pas je het toe… Dat is Yoga!

Aandachtig luisteren in jezelf naar je eigen energie is eenvoudig. Maar, het vraagt van je dat je aandachtig en stil wordt. Dit zijn kwaliteiten die door Jin Shin Yoga al doende ontstaan. “De drukte in je hoofd word je niet de baas door er tegen te vechten.” Jin Shin Yoga zit op het grensvlak van Yoga en meditatie. Er ontstaat regelmatig een diepe meditatie tijdens de lessen. Het wordt echt stil in je… Er ontstaat ruimte en diepe ontspanning in je lichaam en je geest.

Omdat de Jin Shin Yoga nieuw en uniek is, is er nog geen boek. Er is wel een introductie cursus. In de doorlopende yoga lessen zijn reeds Jin Shin Yoga. Wat uit de praktijk is ontstaan, wordt ook in de praktijk uitgevoerd.
Maak in 13 lessen kennis met een nieuwe Yoga vorm. Waarin je jezelf leert te effectief ontspannen en kunt beginnen met meditatie.
De curus start woensdag 12 september om 19:00-20:00, exclusief de herfstvakantie.
De cursus kost €150,-, te voldoen bij inschrijving en aan het begin van de cursus. Normaal is het maximum aantal deelnemersmaximaal 4 personen(1,5mtr).
Opgeven kan op de contact pagina. Na opgave, volgen verdere instructies.


Er is ook eenandere website over massage therapie.